DAVIDSON BOOK GARDEN

Inspired by the open book, the Davidson Book Garden is a metaphor for opening one’s mind to the experiences offered by the literary and natural world. Leaves are the connection between nature and the world of books. The garden is envisioned as a place for discovery, reflection, and gathering. An elevated, curvilinear metal walkway connects four distinct outdoor rooms around the existing water oak. The rock outcrop recalls the town’s agrarian traditions, the boulder field is a gathering place encircled by a rain garden, the leaf bench attached to the brick wall is a relaxing spot to people watch, and individual leaf seats offer a place for reflection. Bold bands of plants weave through, and enliven the Garden. This conceptual design for a book garden competition for the Town of Davidson on Main Street was a collaboration between SALT DESIGN STUDIO, Shaun Dargan Cassidy and groundworks studio.

 

Share this Project